MAMESZ

Magyar Mentálhigiénés Szövetség

NEA pályázatok

BGA/495/2023

A Magyar Mentálhigiénés Szövetség (MAMESZ) a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával, a Pesterzsébeti-Szabótelepi Református Egyházközséggel együttműködésben „ Összetartozás Lélekben és Istenben” – Istentisztelet és Mentálhigiénés Szakmai Nap” címmel mentálhigiénés szakmai napot szervezett az Összetartozás Templomában, 2023. június 16-án, a Nemzeti Összetartozás Emléknapján.

BGA/5201/6/2022

A Magyar Mentálhigiénés Szövetség (MAMESZ) a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával, a Pesterzsébeti-Szabótelepi Református Egyházközséggel együttműködésben Összetartozás nemzetben és Istenben” címmel mentálhigiénés szakmai napot szervezett az Összetartozás Templomában, 2022. június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Emléknapján.

 

 

 

 NEAO-KP-1-2022/8-001214

A projekt Kovászna megye területén valósul meg, célja a civil és szakmai szervezetek, egyházak összefogásának megteremtése, ösztönzése, a mentális betegségek, elsősorban a depresszió felismerése, kezelése, az öngyilkossági cselekmények számának csökkentése. A célcsoport a közösségi segítőkön keresztül a lakosság, az EMMT által helyben elérhető és a MAMESZ keretében mozgósítható hazai erőforrások segítségével képzések, workshopok, szakmai fórumok valósulnak meg. A program eredményeként növekszik a mentális versenyképesség, javul a szervezetek elérhetősége és a mentálhigénés prevenció minősége.